Tenis

Tenis
Din punct de vedere psihologic, copiii care joacă tenis dezvoltă abilităţi şi strategii care le vor servi în viaţa din afara terenului de tenis.
RON500LUNA

Jocul de tenis nu este doar o modalitate excelentă de a ne menţine în formă, de a ne distra şi de a ne întâlni cu noi prieteni, acest sport pentru toate vârstele îi recompensează, de asemenea, pe participanţi cu câştiguri psihologice şi sociale semnificative.

Dacă doriţi să vă îndemnaţi copilul către un sport, tenisul este o opţiune excelentă. Are tot atât de mari beneficii mentale, cât are fizice, promovând astfel atât dezvoltarea psihologică cât şi fiziologică puternică.

În special, tenisul oferă nenumărate beneficii fizice copiilor de această vârstă. Se dezvoltă coordonarea ochi-mâini, controlul mişcării, echilibrul şi coordonarea corpului, accelerarea, viteza, puterea piciorului, agilitatea şi flexibilitate.

Tenisul promovează, de asemenea, sănătatea generală bună la copii – îmbunătăţirea forţei osoase şi a densităţii, precum şi un sistem imunitar puternic.

Din punct de vedere psihologic, copiii care joacă tenis dezvoltă abilităţi şi strategii care le vor servi în viaţa din afara terenului de tenis.

Pentru că joacă singuri, pe cont propriu şi adesea îşi aleg propriile linii în timp ce concurează, copiii învaţă să accepte responsabilitatea pentru acţiunile, deciziile şi greşelile lor şi pot încep să le gestioneze mai eficient.

Ei trebuie să înveţe să răspundă adversităţii, să se adapteze la diferite situaţii şi medii şi să facă faţă stresului, adesea complicat când scorurile sunt strânse sau dacă pierd.

Atât în mediul practic, cât şi în mediul competitiv, tenisul încurajează etica, disciplină şi sportivitatea la copii şi îşi dezvoltă abilităţile strategice şi de rezolvare a problemelor.

De asemenea, tenisul promovează abilităţile sociale – copiii învaţă despre importantă muncii în echipa atunci când joacă la dublu şi beneficiază de comunicarea necesară cu adversarii înainte, în timpul şi după meciuri.