Gradinita dispune de un medic specialist pediatru cu competenta in medicina de urgenta, permanent la dispozitia copiilor, oferind servicii medicale suplimentare, la solicitarea parintilor.
Toate aceste servicii sunt incluse in taxa de scolarizare.
Asistenta medicala a Gradinitei Sportive Campionii este asigurata de medicul specialist pediatru angajat. Pentru prevenirea eventualelor imbolnaviri, se efectueaza zilnic un triaj epidemiologic la fiecare grupa.
In situatia in care copilul prezinta semne clinice de boala, se fac recomandari de tratament sau se indruma copilul spre un serviciu de specialitate la nevoie (nu se permite intrarea acestuia in colectivul gradinitei). In cadrul examenului de bilant al starii de sanatate ( in urma controlului periodic) este apreciata dezvoltarea fizica a copilului.
Prin colaborarea medic-educatoare se urmareste o apreciere cat mai atenta a dezvoltarii neuro-psihomotorii individuale si a limbajului copiilor. Deoarece copiii, la fel ca adultii, au personalitati si nevoi diferite, observarea si analiza constanta a comportamentului fiecarui copil permite descoperirea si fructificarea punctelor forte, favorizand dezvoltarea armonioasa pe termen lung a copilului.
Etapa prescolara este cea in care se invata si se consolideaza deprinderile de igiena si este foarte importanta supravegherea atenta a modului in care se respecta igiena individuala a copiilor in timpul spalarii si la servirea mesei. Lectiile practice oferite copiilor despre felul in care pot sa isi pastreze sanatatea: calirea organismului (aer, soare) alimente sanatoase, igiena, comportament in colectivitate au un impact deosebit asupra copiilor.
MOTIVE PENTRU CARE SUNTEM DIFERITI
- 10 ani de experienta in educatie
- acreditare de la Ministerul Educatiei
- cadre didactice calificate, cu experienta
- educatie prin joc, intr-un mediu cald si sigur
- medic specialist pediatru si medic de urgenta, permanent la dispozitia copiilor
- servicii medicale suplimentare, la solicitarea parintilor
- curriculum national cu completare in limba engleza si germana matern
- cresa pe grupe de varsta
- acces facil din toate zonele Aradului
- alimentatie variata si sanatoasa
- spatii amenajate corespunzator nevoilor copiilor, pe grupe de varsta
- sistem de supraveghere video cu circuit intern
- sistem online prin care parintii au acces la detalii despre alimentatia si odihna copiilor zilnic
- personal permanent la dispozitia parintilor
- paleta larga de activitati optionale pentru o dezvoltare armonioasa a copilului dumneavoastra- pian, dans sportiv, pictura, tenis,aikido, la cecere logopedie, tabere de vara si tabere de schi
- sala de sport pentru jocuri in echipa si jocuri de miscare
- cele mai competitive preturi de pe piata
- ascultam copiii, comunicam cu ei si ii intelegem
- credem in metode de educatie colaborative si blande.
Dezvoltarea socială și emoțională (accent pe aceasta arie, în întregul curriculum).
Dezvoltarea fizică și sănătate
Dezvoltarea limbajului și comunicare
Matematică
Arte creative
Stiinta si Tehnologie.
Gradinita Sportiva Campionii ofera un program de educatie in limba romana. Pe tot parcursul zilei, copiii invata limba in mod interactiv si placut, fiind pentru inceput obisnuiti cu muzicalitatea si pronuntia limbii, invatand cuvinte din vocabularul de baza si apoi facand primii pasi in a vorbi.
Gradinita GPS Campionii asigura un program educational ce cuprinde ariile curriculare ale programei Ministerului Educatiei si Cercetarii, adaptat individual la nevoile si abilitatile fiecarui copil.
Tipurile de activitati intalnite in gradinita sunt activitati pe domenii experientiale, activitati liber- alese, activitati de dezvoltare personala.
Totodata promovam si sustinem conceptul de dezvoltare globala a copilului prin accentuarea domeniilor experientiale. Fiecare domeniu experiential se impleteste armonios cu celalalt, creand o baza puternica pe fondul educational. Activitatile din curriculumul national sunt desfasurate integrat si interdisciplinar in concordanta cu tema saptamanii si planificarea in vigoare, dand unitate si continuitate obiectivelor programei pentru urmatoarele domenii:
- Domeniul limba si comunicare, in cadrul caruia se urmareste educatia limbajului si a comunicarii orale prin exercitii de vocabular, poezii, memorizari, povesti si povestiri, ghicitori, lectura educatoarei sau lectura dupa imagini si diverse jocuri didactice.
- Domeniul stiinte, in cadrul caruia activitatile au rol de initiere matematica si cunoasterea mediului prin experimente, observatii in natura, jocuri didactice, problematizari si discutii de grup.
- Domeniul estetic- creativ ghideaza copiii in descoperirea simtului estetic liber- creator, cuprinzand activitati muzicale, exercitii de ritm si scolirea auzului, precum si activitati de desen, pictura, lucru manual, modelaj.
- Domeniul psihomotric dezvolta motricitatea copiilor, precum si indemanarea, spiritul de echipa si de competitie, favorizand dezvoltarea fizica armonioasa.
- Domeniul om si societate urmareste educarea prin activitati moral-civice, de dezvoltare a deprinderilor practic-gospodaresti, de educare a unui comportament ecologic, activitati practice.
- Activitati si Jocuri alese ( A.L.A)
- Jocul este activitatea fundamentala a copilului pe care se sprijina atat rutinele cat si tranzitiile si, evident, activitatile de invatare. El influenteaza intreaga conduita si prefigureaza personalitatea in plina formare a acestuia. Asadar, mijlocul principal de realizare a procesului instructiv-educativ la nivel anteprescolar si prescolar este jocul (ca joc liber, dirijat sau didactic).
- Jocurile si activitatile didactice alese sunt cele pentru care copiii opteaza, ajutandu-i sa socializeze in mod progresiv si sa se initieze in cunoasterea lumii fizice, a mediului social si cultural caruia ii apartin, a matematicii, comunicarii, a limbajului citit si scris. Ele se desfasoară pe grupuri mici, in perechi si chiar individual. Reusita desfasurarii jocurilor si a activitatilor didactice alese depinde in mare masura de modul in care este organizat si conceput mediul educational. Acesta stimuleaza copilul si il ajuta sa se orienteze, invitandu-l la actiune. Astfel, daca este vorba de activitati desfasurate in sala de grupa, educatoarea acorda o atentie deosebita organizarii spatiului in centre precum: Coltul casutei/Joc de rol, Biblioteca, Constructii, Stiinta, Arte etc. Organizarea acestor centre se va face in functie de nivelul de varsta al copiilor si tematica saptamanii. Copiii au posibilitatea sa aleaga locul de invatare si joc, in functie de disponibilitate, nevoie si interes.