Balet

Balet
Baletul oferă un spațiu sigur, unde copilul tău va performa în fața unui public.
RON300LUNA

Beneficii ale practicării baletului

1. Familiarizarea cu disciplina

Disciplina este o abilitate de care avem nevoie toată viața și care ne poate conduce către îndeplinirea dorințelor, atât de importantă pentru a trăi o viață satisfăcătoare. În balet, disciplina este ceva mai riguroasă decât în cadrul altor activități.
2. Sentimentul de apartenență la un grup

La balet însă, cu toții trag în aceeași direcție. Atât vulnerabilitatea, cât și competitivitatea au puterea de a face un grup să fie unit. Dacă un singur copil este foarte disciplinat, îi va motiva și pe ceilalți să fie la fel.
3. Puterea de a gestiona situații dificile

Baletul oferă un  spațiu sigur, unde copilul tău va performa în fața unui public. Scena este locul în care ne simțim cei mai vulnerabili, dar unde trebuie să fim buni. Ca atare, aceasta devine locul ideal de antrenare a abilității copiilor să gestioneze presiunea pe cont propriu. 

4. Dobândirea sentimentului de respect față de colegi și profesori

Respectul pentru cei din jur este important în evoluția personală a fiecărui om și poate face diferența între o viață haotică și una așezată și împlinită. 
5. Sănătatea fizică și emoțională

Baletul implică folosirea întregului corp în executarea mișcărilor și conferă o poziție corectă a coloanei pentru oricine îl practică.

De asemenea, evoluția la nivel emoțional este facilitată pentru că îi obișnuiește pe cei mici să mai încerce o dată atunci când nu le iese ceva din prima.
În mod negreșit, baletul dezinhibă și sporește încrederea în forțele proprii ale oricărui practicant.