Aikido

Aikido
Aikido este o arta martiala care pune accentul pe autoaparare.
RON300LUNA

Ti-ai dori ca cel mic sa faca mai multa miscare sau poate sa devina mai disciplinat, mai atent la cei din jur sau sa isi dezvolte coordonarea motrica si capacitatea de concentrare a atentiei? Toate aceste beneficii pot fi obtinute prin practica unei arte martiale.

Aikido este o arta martiala care pune accentul pe autoaparare, nu pe atacul altei persoane si care presupune o inalta coordonare a miscarii fizice cu exercitiul mental de concentrare a atentiei.

Beneficiile pe care practica Aikido le are asupra cursantilor variaza in functie de personalitatea si stilul de viata al fiecarei persoane:

•    stimularea atat a corpului cat mai ales a mintii cu situatii complexe,

•    efortul fizic este in stransa legatura cu exercitiile de respiratie,

•    invatarea unei lectii de viata foarte importanta care se insuseste odata cu bazele aikido: fiecare cadere are ca rezultat final ridicarea inapoi in picioare.

Privind si din perspectiva medicala, practicarea aikido-ului conduce la dezvoltarea armonioasa, fizica si psihica, a corpului, iar fiecare succes sportiv, mai mic sau mai mare, contribuie la revitalizarea intregului organism.

Practicarea aikido-ului de catre copii are multe efecte benefice. Pe langa aspectele practice de aparare, copilul invata si modalitati elegante de convietuire in societate si de evitare a situatiilor conflictuale.

Daca este practicat cu seriozitate, acest sport ajuta la ascutirea reflexelor si la o reglare a atentiei distributive, iar acestea se reflecta si in activitatea de zi cu zi a copilului, cel mai important fiind progresul scolar.